tirsdag den 29. september 2009

Trine Bundsgaard: Mike og Talenterne

Nogen gange er det bare sådan, at der er noget der kører, mens der er noget andet, der bare ikke kører. Overhovedet!
Sådan er det for Mike. Han ånder og lever for at spille fodbold, og han er god til det. En af de bedste. Og når han spiller, så er han i nuet, tilstede, 100% på. Så er der ikke tid til at bekymre sig om det der hjemme. Om far der drikker, om storebror der bliver hørt noget om fra uheldige steder, eller om den slimede matematiklærer og hans uforstålige regnestykker.
I byen hvor Mike bor kan man blive udtaget til et særligt talenthold for de dygtigste fodboldspillere med træningsture og træningslejre. Mikes stor drøm er at komme på talentholdet, men hvordan skal det gå med alt det rod uden for banen?
Trine Bundsgaards Mike og Talenterne er en barsk hverdagsfortælling for rigtige drenge. Også selv om man ikke er bidt af en gal fodbold. Den stærke historie er fortalt så godt, at man straks bliver grebet af den, at man -især hvis man selv har spillet bold- lige nøjagtig ved hvordan Mike har det, når han spiller og at man sidder på kanten af stolen og HÅBER på, at det dog kan lykkes for ham at finde ud af det hele og komme på det talenthold. Men det er ikke en bog der forfalder til letkøbte løsninger selvom den er skrevet i et rimeligt let læseligt sprog. Prøv selv!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bland dig! Smid din kommentar hér