torsdag den 14. maj 2009

Niel Gaiman: Coraline – et grusomt gys for voksne og børn?







Hvad hvis alt er som det plejer, men så alligevel ikke? Ligesom den lille lidt ensomme piges navn, der ikke er Caroline, men Coraline? Det er jo næsten det samme men alligevel ikke. Det er også det, der er så vildt uhyggeligt. Coraline er alene hjemme, og går igennem den hemmelige gang i den fine stue, og kommer til et sted, der ligner hendes egen lejlighed, men så alligevel ikke. Og der bor nogle der ligner hendes forældre, men så alligevel heller ikke. For i stedet for øjne har de blanke sorte knapper. Og de har spidse tænder og skarpe negle. Men de elsker hende, eller gør de....? Og hvor bliver hendes forældre af?
Det er velkendt og helt forkert og grusomt uhyggeligt. De sort-hvide illustrationer føjer til stemningen, så hvis du har brug for at få suget kedsomheden og leden over din ufarlige hverdag (og travle forældre), så er Coraline bogen, der kan få dig til at holde af det hele.
Coraline kommer også på film. Se linket her: http://www.coraline.com/
Anmeldelsen af Coraline er skrevet af Frederik, som arbejder på Hinnerup Bibliotek.
Du er også meget velkommen til at anmelde bøger, film, spil eller andet. Send andmeldelsen til biblioteket, så lægger vi den på bloggen.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bland dig! Smid din kommentar hér