mandag den 22. juni 2009

En god ferie starter med en god bog i øret

Snup en lydbog med på din ferie-rejse. Skal du køre langt med bus, bil eller tog i ferien - eller måske skal du vente i en lufthavn? Så er lydbogen et super tidsfordriv. Man bliver ikke køresyg af at læse, og man kan fordybe sig i fortællingens verden uden forstyrende udenomsstøj. I år skal jeg høre Michael Endes "Momo", som handler om pigen der tager kampen op mod de onde, grå tidstyve og Bjarne Reuters "Shamran" om drengen Filip, som gennem et kæmpe maleri kommer til landet Tronn, hvor indbyggerne er enten blinde, døve eller stumme. Fantastiske historier som hele familien kan lytte med på. Du kan også downloade gratis lydbøger til din MP3-afspiller eller PC på www.netlydbog.dk

onsdag den 17. juni 2009

Danseballade i Sløjfen


Nu er der flere end 20 piger der skal danse, lege, hygge og have det sjovt, den første uge af sommerferien. Der er endnu et par ledige pladser, hvis du nu ikke har noget at lave alligevel. Så lad lysten til nye oplevelser overskygge det at komme her alene, det er kun den første gang. I finder hurtigt sammen i danseglæden og det bedste er, man ikke engang behøver at have danset før. Så skulle du have fået lyst, så skynd dig at hente en tilmeldingsseddel på et af bibliotekerne.

tirsdag den 16. juni 2009

Åh nej, ikke knapper...ARGH....


Her på bloggen har I tidligere kunnet læse en anmeldelse af historien om Coraline, Niel Gaimans tænderskærende, hårrejsende grumme gyser, hvor Coralines ’forældre’ pludselig har sorte knapper, der hvor deres øjne plejer at være.
Og nu har jeg igen fundet en rigtig god og grum bog med knapper som et aldeles rædselsfuldt element.

Det er en helt almindelig hyggelig morgen. Med sol og morgenmadslyde. Rie vågner. Ligger under dynen sammen med tøjelefanten Øjvind. ”Ingen smerter. Og intet blod. Ikke en dråbe. Ingen ting.” Men der sidder to knapper syet fast i Ries håndflade! Hvor kommer de fra? Er det Mor, der har gjort det? Ja, hvad er det, der sker med Rie? Godt hun har Øjvind – med øjenperler, der klirrer glasagtigt mod hinanden.

To knapper i hånden er en fremragende billedbog. Illustrationerne er rigtig gode, fordi de viser, hvordan Rie oplever den højst sindsoprivende dag, bogen fortæller om. Den er både uhyggelig, varm og god at tale om. Og der er bare noget højst foruroligende ved KNAPPER!!

Frederik

torsdag den 4. juni 2009

Spil til Xbox


Nu kan du også låne spil til din Xbox på Favrskov Bibliotekerne. Hvis du skriver "xbox" i søgefeltet på vores hjemmeside http://www.favrskovbibliotekerne.dk/ får du en oversigt og kan reservere dem du kunne tænke dig at låne.