mandag den 27. april 2009

5 ting du kan lave når du keder dig!


Der er ikke noget værre end at kede sig – men bare rolig der er masser af ting du kan lave, når kedsomheden breder sig. Se bare her…


Forny dit tøj!
Er noget af dit tøj lidt halvkedeligt og traditionelt? Eller har din mor en gammel dug, der kan blive til en fed sommernederdel? Så tag saksen, nålen og sytråden frem og fiks tøjet lidt op. Lån f.eks bogen ”Genbrug på den fede måde”, der er skrevet af Karen Marie Dehn og få lidt hjælp.

Gør-det-selv!
Hvis der er tusind ting, du mangler at få styr på – hvorfor så ikke gøre det på en kedelig dag? Det kan være, du mangler en forlygte på din cykel, at håndtaget på din dør er i stykker, eller måske trænger din hylde til at blive skruet ekstra fast? Imponér din familie og kom så frem med de handyman-egenskaber. Vi VED, du har det i dig!

Filmtid!
Tag cyklen op til det nærmeste bibliotek og lån en fed DVD, som du kan hygge dig med i selskab med en stor skål popcorn! Vi kan f.eks. anbefale tv-serien Danni eller hvad med Spiderwick fortællingerne

Hyggeaften!
SMS dine venner og spørg, om I ikke skal holde en lille hyggeaften, hvor I kan se masser af gode film, spille spil eller bare hænge ud. Du kan låne spil til både PS2, PS3, X-box og Wii på dit bibliotek.

Bag løs!
Lån en bog med de lækreste opskrifter på kager - find f.eks. frem til den lækre chokoladekage, og der er garanti for at hele din familie bliver glad! Du kan jo f.eks. bruge opskriftsbogen ”Børnenes køkken”.

Søg efter bøger, film eller spil på dit bibliotek her

tirsdag den 21. april 2009

Orla priser

Nu har børn og unge udpeget vinderne af Orlaprisen indenfor 4 kategorier. Bedste billedbog blev "Bamses allergoèste bog", bedste børnebog: "Olivia" af Tulle Sigbrandt og bedst fantasy blev "Dødens terning" af Kenneth Bøgh. De unge valgte den århusianske ungdomsforfatter Anders Johansen med Stjerneskælv. Bogen handler om teenagerpigen Liv, der som de fleste teenagere synes livet har op- og nedture. Det kan være svært at holde styr på, men maden kan hun styre. Bogen handler ikke alene om spiseforstyrrlser, men også om mod og lyst på livet. Læs mere på Orlas hjemmeside og find inspiration til godt læsestof.

tirsdag den 14. april 2009

Tegneserierne kommer!


Så er påskeferien slut og hverdagen med skole og lektier er igen i fuld gang.

Men efter sådan en lang dag med masser af ting man bare skal gøre, er det bedste at synke ned i en blød sofa eller en ligge stol i haven, smide benene op og forsvinde væk i en tegneserie.

Og dem kan du låne på biblioteket. Vi har de gode gamle klassikere Garfield, Steen og Stoffer, Asterix. Der er Valhalla og Gammelpot og alle de gode Mangaserier + mange mange flere.


onsdag den 8. april 2009

Krimiserier

Din far og mor - og måske endda dine bedsteforældre - læste sikkert De Fem-bøgerne, da de var børn. Du har sikkert også hørt om dem og måske læst nogle af dem. På biblioteket kan du låne masser af nye krimiserier, hvis du synes De Fem er lidt gammeldags.

Hvis du har brug for noget, som ikke er alt for svært at læse, skulle du prøve Martin Widmarks bøger om LasseMajas Detektivbureau eller Bancherus' bøger om Kwiatkowski. Begge serier har stor skrift og ikke så meget tekst - og så er de sjove!

Der findes et par nyere serier, der kan minde lidt om De Fem og på samme måde handler om en gruppe børn med både drenge og piger, der leger detektiver. Her skal du kigge efter bøgerne om Zone 5 og Det seje sjak. Begge serierne er skrevet af forskellige forfattere.

Serien om Græskarbanden (af Synne Garff) er mest for drenge, og serien "Piger på sporet" (af Petter Lidbeck) er - ja, det siger næsten sig selv - mest for piger.

lørdag den 4. april 2009

BROKBLOGGEN af Jacqline Wilson

Brokbloggen er en rigtig god bog. Den handler om en skoleklasse, der opretter en blog, hvor de kan skrive om deres problemr. Ofte har andre også samme problem eller noget der ligner. Vi hører om Roses bekymringer for at få en ekstra "mor", Gregs kæresteproblemer og Klara, som har mareridt. De fleste får gode råd og hjælp med på vejen. Tag og læs den, den kan selvfølgelig lånes på biblioteket. God påskeferie. Hilsen Vivi